ОШ "Јанко Веселиновић" Шабац Кроз времена стара, кроз времена нова, ко се у Јанковој школи кали и свет му је мали!    

Вести

12. Nov. 2015Матуранти на екскурзији

И ове школске 2015/2016. године, ђаци ОШ ,,Јанко Веселиновић'' из Шапца, отишли су на своју матурску екскурзију. Прво су обишли манастир Манасију који је у близини Деспотовца. Ђаци су чули о његовим знаменитостима, историји, грађењу...

Након упознавања са историјским подацима, уследила је кратка пауза за разгледање, а потом парк Макета у Деспотовцу. При самом уласку, и ђаци а и наставници показали су велико интересовање за фасцинантне грађевине урађене у размери 1: 17 у односу на објекте у стварној величини. Сви су фотографисали, загледали и радо слушали о објектима.

По завршетку разгледања и кратком вожњом од двадесетак километара, на ред је дошла трећа дестинација, Ресавска пећина. Она је стара 80 милиона година. Матуранти су се држали заједно због клизаве површине. Иако је на надморској висини од 485 метара, туристима је због безбедности предвиђено само 405 метара, довољно за незаборавно искуство. Ђаци су научили доста о историји пећине, а убрзо, после обиласка манастира Раваница, уследила је финална дестинација, Ниш – хотел ,,Видиковац'' са дискотеком којој су се сви радовали.

Другог дана, ђаци су поведени у обилазак Ниша. Тамо су доста научили о историји Србије. Медијана, Ћеле кула, Црвени крст, нишка тврђава помогле су ученицима и донекле наставницима да повежу историјске догађаје. Након кратког предаха за ручак, млади истраживачи отпутовали су у Крушевац, у обилазак цркве Лазарице, а потом до споменика косовским јунацима. Увече, љубазни домаћини хотела ,,Бреза'' у Врњачкој Бањи дочекали су Шапчане вечером и загарантовали добар провод у дискотеци коју су матуранти делили са својим вршњацима из Београда.

Сутрадан, облазак Врњачке Бање и моста љубави, напунио је свима батерије за путовање до манастира Жича и повратак Шапцу.

По коментарима ђака, сва очекивања су испуњена, добар провод је спроведен у дела, а мале главе примиле су велике информације о историјским појмовима. Надамо се да ће и остале генерације уживати као и претходне.

 

Вести

2. Apr. 2016 ::
Резултати 4. окружног такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада"

VII РАЗРЕД   ИМЕ И ПРЕЗИМЕ УЧЕНИКА ШКОЛА МЕСТО Име и презиме наставника Број бодова Ранг   Дејана Саватић ОШ ...

више
28. Mar. 2016 ::
Успешна спортска недеља Јанковаца

На општинском такмичењу у гимнастици екипа наше школе, 5. и ...

више
21. Mar. 2016 ::
Резултати општинског такмичења из српског језика

Резултати општинског такмичења из српског језика 20. март 2016. - Резултати ...

више
13. Mar. 2016 ::
Јанковци најбољи у Мачванском округу

Још један успех шклоске рукометне екипе. На Окружном такмичењу у ...

више
5. Mar. 2016 ::
Резултати 4. општинског такмичења из књижевности "Књижевна олимпијада"

КОМИСИЈА ЗА ПРЕГЛЕДАЊЕ ТЕСТОВА   Марина Макевић   Слађана Вујаковић   Зорица Лазић   Слађана Поповић   Снежана Станарчић   ВРХОВНА КОМИСИЈА   Мила ...

више
2. Mar. 2016 ::
Јанковци најбољи...

Као и увек... Јанковци најбољи... У среду 24.2.2016. је одржано општинско ...

више